over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
doro krol
www.dorokrol.nl/


kunstdiner   2016

aquarellen, schilderijen en objecten

11 oktober 2016


Doro Krol
Kunstdiner: Dinsdag 11 oktober

Expositie: 30 september 2016 tot 4 januari 2017

Beste kunstliefhebber
Vanaf 2011 organiseert Doro Krol - de eerste nachtburgemeester van Nijmegen en beeldend kunstenaar - samen met Wim de Natris - kunsthistoricus en eigenaar van galerie de Natris - het inmiddels bekende Kunstdiner. Een eetgebeuren waarbij de kunstenaar als gast bevraagd wordt over zijn werk door de disgenoten. Kunsthistoricus en galeriehouder Wim de Natris treedt daarbij op als sparringpartner tussen disgenoten en kunstenaar. Normaal gesproken is Doro Krol gastvrouw, maar dat ligt deze editie net wat anders.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Kunstdiner heeft Wim de Natris gevraagd om gastvrouw en organisator Doro Krol “eens aan de andere kant” van de tafel te gaan zitten om zich te laten bevragen door een andere sparringpartner en de gasten van het KunstDiner over haar ervaringen over de afgelopen jaren met het Kunstdiner en over haar ervaringen als kunstenaar en organisatie exposities en andere kunst en culturele activiteiten.

Beeldend kunstenaar Doro Krol laat zich voor haar kunst inspireren door Nijmeegse landschappen en herkenbare plekken in en rondom Nijmegen, de bruggen, Ooij en de omliggende omgeving. Ze kijkt en zoekt naar mooie composities die ze met haar oog voor detail en natuurlijk interesse voor schoonheid perfect weet te vatten in kleine pareltjes. De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die letterlijk tot de verbeelding spreekt.

Prijs: € 35,00 (4-gangen diner)
Reserveren: Voor deze bijzondere avond zijn 24 plaatsen beschikbaar. Reserveren is noodzakelijk: via De Villa (024-3223606) of door een mailtje met naam en het aantal personen te sturen naar dkrol@fo.nl
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen


site (c) martijn meeldijk & galerie de natris