over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
kunstdiner denny baggen


   2013

21 oktober 2013


KUNSTDINER DENNY BAGGEN ‘

Café-restaurant LUX in Nijmegen organiseert elke maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en eten samen komen. Iedere maand schuift een Nijmeegse kunstenaar aan. Op 21 oktober zal dit Denny Baggen zijn. Het diner vindt plaats in het café van LUX waarin ook het werk van Denny Baggen een maand lang wordt geëxposeerd. Voor het diner vertonen we een film over Denny Baggen. Vervolgens gaan we aan tafel. Tijdens het diner wisselen kunsthistoricus Wim de Natris en Denny Baggen van gedachte met hun disgenoten aan de hand van diverse kunstwerken. Per gang wisselt men van tafel en van kunstwerk.

Het werk van Denny Baggen is een lijnenspel in olieverf op doek. Haar schilderijen ogen op afstand abstract, één vlak, één kleur. Dichterbij duikt in het lijnenspel een wereld van figuren op.
Denny Baggen studeerde in 1987 af aan ArtEZ, Academie voor beeldende kunsten te Arnhem. Sindsdien exposeert zij regelmatig in binnen en buitenland. Zij heeft tal van wandschilderingen op haar naam staan in ziekenhuizen, scholen, bedrijven en in de openbare ruimte. Zij heeft haar atelier in de Krayenhoffkazerne op het Limosterrein in Nijmegen.

SCHILDERIJEN
Met een voorliefde voor dieren en het wezen van de mens ontstaat een wereld op doek. Evenwicht en verbinding zijn hierin de grote krachten. Alles en iedereen is een deel van het grotere geheel. De figuren van Denny Baggen zijn dynamisch en energiek. Ze hebben ‘er zin in‘.
 
PROJECTEN 
De projecten hebben in essentie dezelfde oorsprong als de schilderijen. Het ontwerp wordt qua figuren en kleuren afgestemd op de ruimte en de gebruikers. Het blijft verrassend hoe dit lijnenspel in elke omgeving zijn weg vindt.

dennybaggen.nl


Gastvrouw van deze avonden is onze Nachtburgemeester Doro Krol. De expositie is één hele maand te zien in LUX.

Maandag 21 oktober (expositie van 7 oktober t/m 4 november)
LUX, 18.30 , film start om 18.50 , diner 19.15 u - 22.30 uur, €31,00
VOOR DEZE BIJZONDERE AVOND ZIJN 24 PLAATSEN BESCHIKBAAR.
RESERVEREN VIA DE KASSA VAN LUX IS NOODZAKELIJK,
KAARTEN ZIJN WEL ONLINE TE KOOP! € 31,- RESERVEREN: 0900 5894636 OF ONLINE: lux-nijmegen.nlsite (c) martijn meeldijk & galerie de natris