over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
wim de natris


expositie 7 juni tot en met 4 juli en kunstdiner met wim de natris maandag 13 juni 2016 in de villa    2016

7 juni tot en met 4 juli 2016


KunstDiner met Wim de Natris maandag 13 juni 2016


Beste kunstliefhebber

De Villa organiseert elke maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en dineren samenkomen. Deze maand schuift onze eigen kunsthistoricus Wim de Natris aan. Wie ditmaal de rol van kunsthistoricus vervult is nog een verrassing. Per gang wordt er van tafel en uitzicht op een kunstwerk gewisseld. Gastvrouw is Doro Krol.

Vanaf 2011 organiseert Wim de Natris samen met de eerste nachtburgemeester van Nijmegen en beeldend kunstenaar Doro Krol, het inmiddels bekende KunstDiner. Een eetgebeuren waarbij de kunstenaar als gast bevraagd wordt over zijn werk door de disgenoten. Doro Krol treedt daarbij op als gastvrouw en de kunsthistoricus een galeriehouder Wim de Natris is sparringpartner tussen disgenoten en kunstenaar.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Kunstdiner heeft gastvrouw en organisator Doro Krol Wim de Natris gevraagd om “eens aan de andere kant” van de tafel te gaan zitten om zich te laten bevragen door een andere sparringpartner en de gasten van het KunstDiner over zijn ervaringen over de afgelopen jaren met het KunstDiner, zijn bevindingen als galeriehouder in Nijmegen, over andere zaken in het kunstgebeuren en over zijn kunstverzameling. In de Villa is ter gelegenheid van deze gebeurtenis een kleine selectie te zien van zijn kunstverzameling.

Wim de Natris studeerde kunstgeschiedenis aan de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen met als specialisatie industriële architectuur in de negentiende eeuw. Was daarna als assistent conservator verbonden aan het toenmalige Rijksmuseum Het Openluchtmuseum te Arnhem en docent en de Rijksuniversiteit Utrecht. Vervolgens doceerde hij kunst- en cultuurgeschiedenis en esthetica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast was hij jarenlang actief als adviseur op het gebied van industrieel erfgoed bij verschillende instellingen en monumentencommissies. Op dit moment is hij docent bij het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO). In 1995 startte hij Galerie De Natris, een van de weinige galeries voor eigentijdse beeldende kunst in Nijmegen die nog steeds actief is.

www.galeriedenatris.nl

Aanvang: 18:30 uur
Prijs KunstDiner: € 35,00 (4-gangendiner inclusief film/documentaire)
Reserveren: Stuur tijdig een mail naar dkrol@fo.nl
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen


Expositie 7 juni - 4 juli 2016
Rondom het KunstDiner vindt er in de Gouden Zaal van De Villa en in het café van LUX Mariënburg een expositie plaats bestaande uit een selectie van de kunstcollectie van Wim de Natris. Gratis toegang.
site (c) martijn meeldijk & galerie de natris