over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
ad van hoof
www.advanhoof.nl


kunstdiner in de villa   2017

21 mei 2017


Beste kunstliefhebber,

Vanaf 2011 organiseert Doro Krol - de eerste nachtburgemeester van Nijmegen en beeldend kunstenaar - het inmiddels bekende Kunstdiner. Een diner waarbij een kunstenaar als gast bevraagd wordt over zijn werk door de disgenoten. Een wisselende gesprekspartner aan tafel, deze keer kunsthistoricus/galeriehouder Wim de Natris, treedt daarbij op als sparringpartner tussen disgenoten en kunstenaar.

"Het clair-obscuur van Caravaggio vond navolging bij veel 17de eeuwse schilders. Het licht-donkereffect in hun werk was meestal te danken aan het schijnsel van een veronderstelde lichtbron buiten de voorstelling. Dit strijklicht accentueert gebaren en vormen maar ook de structuur van een oppervlak, zoals van kleding of de huid. Mijn werk heb ik sinds het begin van de jaren ’90 geschilderd op geaccidenteerde ondergronden, waarbij lichteffecten primair met verf en kleurtonen werden aangebracht.

De laatste vijf jaar ben ik voornamelijk bezig met doeken zonder herkenbare voorstelling maar met een gecompliceerder gewelfd oppervlak. Deze monochrome reliëfschilderijen vangen het licht zelf en daar krijg je zonder te kwasten onder meer een schat aan schaduwwerking en kleurnuances voor terug."


Ad van Hoof

Aanvang: 17.00 inloop, 17.30 aanvang, 18.00 diner (De avond zal tot omstreeks 21:00 duren)
Prijs: € 35,00 (4-gangen diner)
Reserveren: Voor deze avond zijn 24 plaatsen beschikbaar. Reserveren is noodzakelijk. Stuur een mailtje met naam en het aantal personen naar dkrol@fo.nl
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegensite (c) martijn meeldijk & galerie de natris