over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
frouke arns, jan hardeveld, nico huijbregts, lucas hüsgen, rinske kegel, rik luijmes


een vers geluid   2015

20 maart 2015


Op 20 maart 2015 vindt in Galerie de Natris in Nijmegen een eerste avondvullend programma plaats met poëzie van Frouke Arns (de nieuwe stadsdichter van Nijmegen), Jan Hardeveld, Lucas Hüsgen en Rinske Kegel. Rik Luijmes (Greppeltheater) zal als acteur werk van anderen voordragen. Pianist Nico Huijbregts zal improviserend reageren op de poëzie die gebracht wordt; tevens zal hij eigen werk spelen.
De avond is een initiatief van Nico Huijbregts, Jan Hardeveld en Rinske Kegel die de behoefte hadden aan een andere presentatie van poëzie dan de gebruikelijke voordrachtavonden.
De deelnemers presenteren eigen werk en dat van door hen bewonderde dichters dat in ruime zin geïnspireerd is op de lente.

Vanaf september aanstaande zal er bij Galerie De Natris een reeks van vier vergelijkbare programma's starten, waarin per avond een seizoen centraal staat.

Entree € 12,50 inclusief thee/koffie en een drankje.

Reserveren nodig via klik op mailadres wdnatris@planet.nl

Frouke Arns (1964) is de huidige stadsdichter van Nijmegen. Haar werk werd gepubliceerd in diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften, kranten en verzamelbundels, o.a. in: Het Liegend Konijn (november 2012), Meulenhoff ’s Dagkalender van de Poëzie, De Poëziekrant, Parmentier, Digther, Gierik/NVT, De Brakke Hond. Daarnaast viel ze met haar gedichten meermalen in de prijzen. Ze bracht in 2014 haar debuutbundel uit bij Uitgeverij Marmer getiteldMensen die je misschien kent.

Jan Hardeveld Dichter. Van hem zijn gedichten verschenen in Poëziepnt.gl, De Gids en in 2015 verschijnt werk in Vlaams literair tijdschrift Het Liegend Konijn. Hij heeft deelgenomen aan verschillende festivals, zoals Onbederf'lijk Vers en Dichters in de tuin.

Nico Huijbregts is pianist en componist. Opgegroeid met alle mogelijke muziekstijlen, van klassiek tot pop, van geïmproviseerde muziek tot chanson, van abstracte elektronische muziek tot flamenco, kon het niet anders dan dat Huijbregts vroeger of later deze uiteenlopende richtingen in een eigen stijl zou gaan integreren. Kern van zijn improviseren en componeren is een aftastend zoeken naar coherentie, eenheid, herkenbaarheid, een verhaal met een heldere vorm, met een begin en een einde. En voor een dergelijk verhaal leent zich wat hem betreft ieder muzikaal ingrediënt: van lyrische melodie tot vreemd geruis, van duidelijk herkenbare harmonieën tot abstracte klankvelden.

Meer informatie vindt u op
Nico Huijbregts HTLM, zijn muziek is te beluisteren op soundcloud.com/nico-huijbregts HTTPS.

Lucas Hüsgen (1960) is schrijver, dichter, vertaler. Zijn poëziedebuut Nevels orgel werd genomineerd voor de C. Buddingh'-Prijs 1994, de dichtbundel Deze rouwmoedige schoonheid voor de Ida Gerhardtprijs 2006. De roman Plooierijen van geschik stond in 2008 op de longlist van zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur Prijs. Voor de essaybundel Nazi te Venlo ontving hij de J. Greshoffprijs 2012. Hij vertaalde een reeks Koreaanse dichters, alsook verschillende Duitse auteurs. Voor het overige doet hij de fotografie voor Stichting JIN, het Nijmeegse jazzpodium.

Rinske Kegel (1973) Schrijfster en illustratrice. Zij publiceerde o.a. bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken, Tijdschrift EI, De Gids, Extaze en De Uitvreters, een uitgave van literair productiehuis De Wintertuin.
Ze won de derde prijs van de Oostende Poëzieprijs 2013/2014, de eerste prijs van de VUMC Poëzieprijs waarin Mark Boog, Kristien Hemmerechts en Ronald Giphart in jury zaten en staat met zes gedichten in het huidige Vlaams literair tijdschrift Het Liegend Konijn.

Rik Luijmes Acteur, regisseur en theaterdocent, hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht voor de richting docent/regie. Momenteel speelt hij bij Theatergroep Greppel de monoloog ‘Alles wat licht is’. Ook werkt hij bij de opleiding docent theater van Artez in Arnhem.

site (c) martijn meeldijk & galerie de natris