over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 in stock

 contact

 links
godfried beumers
www.godfriedbeumers.nl


GA NAAR WEET-IK-VEEL EN BRENG ME WEET-NIET-WAT   2015

VOLGEBOEKT

24 december 2015


Godfried Beumers

donderdag kerstavond 24 december 2015

Ooit, we hebben het over de vijftiger jaren van de vorige eeuw, zong Godfried, overtuigend en hartverwarmend vals, het samenbrengende Nu zijt wellecome.
Vooral de regels Gaat aan geender straten en gij zult Hem vinden klaar; Bethl'em is de stede, waar 't is geschied voorwaar waren, voor hem in elk geval, vol troost en geborgenheid.
Hij wist toen immers nog waarheen te gaan en wat te vinden…

Maar de dagen voor Kerst anno 2015 zijn duister en boosaardig. Ons wordt geadviseerd niet bang te zijn. Makkelijk gezegd, maar waarheen moet je gaan? Wat zou je moeten zoeken?
En wat valt er te vinden? Aan de hand van het Russische sprookje Ga naar weet-ik-veel en breng me weet-niet-wat uit de verzameling van Aleksandr Afanas’ev, meandert Beumers - volgens velen een meesterverteller - door het verhaal en springt hij van de ene gebeurtenis naar de volgende herinnering.

Entree € 12,50 inclusief een koffie of thee en een glas wijn of frisdrank.
Inloop vanaf 20:00 uur. Aanvang van de voorstelling 20.30 uur stipt. Einde voorstelling ongeveer 22.00 uur. Daarna voor wie wil uitloop.

Reserveren nodig klik op planet.nl

Graag ook met vermelding van telefoonnummer.
SYS WILLEKOMEN – wees welkom - een "ander" vertelconcert rond kerst VOLGEBOEKT   2014

24 december 2014


SYS WILLEKOMEN – wees welkom
een ‘ander’ vertelconcert rond Kerst

WOENSDAG 24 DECEMBER

GODFRIED BEUMERS – meesterverteller
WRONGHEL EN WEI – middeleeuws muziekgezelschap

Onbekende en verrassende Middeleeuwse vertellingen over de ouders en de kindertijd van Jezus, en met name verhalen die vertellen over de al dan niet geslaagde wonderen die hij leerde verrichten, vormen het hart van deze bijzondere Kerstvoorstelling. Deze vertellingen, in de stijl van Dario Fo’s ‘jonglerieën’ uit meesterwerk Mistero Buffo, worden omlijst met Middeleeuwse kerstliederen, die elementen uit het traditionele kerstverhaal – zoals de vooraankondiging en de geboorte – vertellen. De muzikale klanken van Wronghel en Wei zijn een lust voor het oor terwijl de verhalen, zoals Godfried Beumers ze vertelt, u zullen verrassen omdat u ze waarschijnlijk nooit eerder zó gehoord hebt.


Wronghel en Wei – een verrukkelijk spelend en zingend middeleeuws muziekgezelschap, bij liefhebbers bekend van onder meer het Gebroeders van Limburg Festival – bestaat voor dit speciaal samengestelde programma uit Pauline ’t Jong, Maria Karsten en Helma Hartman. Deze drie vrouwen zingen een-, twee- en driestemmig, a capella én zichzelf begeleidend op authentieke instrumenten zoals de draailier, schalmei en doedelzak.

Godfried Beumers – Ooit begonnen als poppenspeler, nog steeds werkzaam als regisseur en tekstschrijver, wordt toch vooral beschouwd als een meesterlijk verteller. Vanavond neemt hij het publiek op geheel eigen wijze op sleeptouw, dus met veel menselijke trekjes, een fiks aantal wonderen, een beetje spot en een forse dosis humor, naar de wonderlijke vertellingen van de Antwerpenaar Jan van Boendale (ca. 1280 – ca. 1351).

Entree € 12,50 inclusief een drankje, ter plekke te betalen.
Galerie de Natris van Dulckenstraat 20 Nijmegen.
galerie open 20:00 uur aanvang voorstelling 20:30 uur stipt

Reserveren nodig via wdnatris@planet.nl
of 024 323 46 89 (liefst tussen 18.30 en 19.30 uur)


MEER INFORMATIE

godfriedbeumers.nl
wronghelenwei.nl
site (c) martijn meeldijk & galerie de natris