over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
laurien renckens


kunstdiner in DE VILLA   2017

3 oktober 2017


Beste kunstliefhebber,

Vanaf 2011 organiseert Doro Krol - de eerste nachtburgemeester van Nijmegen en beeldend kunstenaar - het inmiddels bekende Kunstdiner. Een diner waarbij een kunstenaar als gast bevraagd wordt over haar werk door de disgenoten. En gesprekspartner kunsthistoricus Wim de Natris treedt daarbij aan tafel op als sparringpartner tussen disgenoten en kunstenaar.

Laurien Renckens (Nijmegen, 1966). De minimalistische schilderijen van Laurien Renckens vragen om een traagheid bij het kijken. Door het onderwerp weg te laten vestigt Renckens de aandacht van de kijker op de prachtige kleuren, transparante lagen en de rustige opbouw, Het zijn de subtiele, zintuiglijke elementen die het werk van Renckens dragen. Ze vertellen geen verhaal, maar laten de kijker ervaren zodra deze stopt met zoeken naar meer.
Renckens schildert in lagen met vaak maar twee kleuren tegelijk. Ze onderzoekt hoe ze een fragment weer beeld kan laten zijn. “We leven in 'n vluchtige wereld, fragmenten wisselen elkaar in razend tempo af. Het beeld verliest z’n kracht; we gunnen onszelf de tijd niet een beeld volledig op ons in te laten werken, we kijken vluchtig maar we zien niet”. In haar schilderijen laat Renckens stukken van het doek bewust wit. “Omdat juist vanuit die leegte, het pure wit, het volledige beeld weer kan ontstaan”.

Expositie: 4 september 2017 t/m 6 november 2017
Kunstdiner: 3 oktober 2017
Aanvang: 17.00 inloop, 17.30 film en uitleg, 18.00 diner
Prijs: € 35,00 (programma en 4-gangen diner)
Reserveren: Voor deze avond zijn 24 plaatsen beschikbaar. Reserveren is noodzakelijk: via De Villa (024-3223606) of door een mailtje met naam en het aantal personen te sturen naar dkrol@fo.nl
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen
site (c) martijn meeldijk & galerie de natris