over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
nico huijbregts
www.nicohuijbregts.nl


laatste dag expositie obramoor van nico huijbregts   2014

12 oktober 2014


12 oktober is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling Obramoor van Nico Huijbregts in Galerie De Natris tussen 13.00 uur en 17.00 uur te bekijken.

De tentoonstelling wordt deze zondag afgesloten met een bijzonder optreden met poëzie en improvisatie van de kunstenaar zelf samen met beeldend kunstenaar en saxofonist Gerard van der Kamp.

Dit optreden begint om 16.00 uur.


crowdfundingconcert cd hoe alles oplost   2013

13 september 2013


het aantal plaatsen is beperkt! reserveren noodzakelijk via wdnatris@planet.nl


Nico Huijbregts is componist en beeldend kunstenaar. Voor de productie van zijn CD Hoe alles oplost met nieuwe kamermuziekwerken die hij tussen 2011 en 2013 heeft geschreven is geld nodig. 
De CD wordt een spannende compilatie van vijf zeer uiteenlopende stukken: de spits wordt afgebeten door violist Kees Hilhorst die met zijn sensitieve spel .het titelstuk van de CD zal gaan vertolken: ‘Hoe alles oplost‘ voor viool solo. Het virtuoze Ensemble Black Pencil speelt ‘Farfánesque’, een hyperritmisch stuk dat z’n wortels vindt in de Venezolaanse ‘musica llanera’, en door het ensemble meerdere malen succesvol uitgevoerd is op podia in Nederland, maar ook in andere Europese en Zuid-Amerikaanse landen. De Canadese Tui Clark bijt zich vervolgens met veel overtuiging vast in ‘Katatatatatonie’, het tweede solostuk, nu voor klarinet, dat het uiterste vergt van het uithoudingsvermogen van deze klarinettiste. Het Alauda Kwartet zal het strijkkwartet ‘Only you’ spelen, een geschiedenis van een bezeten verliefde die uiteindelijk troost vindt in de sentimentele gelijknamige R&B-schlager van The Platters. En tot slot worden klaveciniste Goska Isphording en fluitiste Marieke Franssen, beiden lid van het avontuurlijke Ensemble 306, energiek voortgedreven in het speciaal voor hen geschreven ‘A passive goal’.
 
De CD komt half december 2013 uit op het label VINDU,dat is aangesloten bij TOONDIST, toonaangevend als het gaat om nieuwe gecomponeerde en geïmproviseerde muziek uit Nederland. De CD wordt bovendien zeer kunstige vormgegeven door grafisch ontwerper Pascale Companjen en gedrukt bij KNUST, internationaal bekend om zijn prachtige stencildrukwerk.

voordekunst.nl/vdk/project/view/1233-hoe-alles-oplost

Het crowdfundingconcert wordt uitgevoerd door:

* Goska Isphording, klavecimbel en Marieke Franssen: dwarsfluit - spelen het stuk 'A passive goal'

* Tui Clark, klarinet - speelt 'Katatatatatonie'

* Kees Hilhorst, viool - speelt het stuk 'Hoe alles oplost' (titel CD)

* Trio Clark/Hilhorst/Huijbregts - speelt een aantal improvisaties

site (c) martijn meeldijk & galerie de natris