over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
noëlle koppers
www.noellekoppers.nl/


kunstdiner 9 februari uitverkocht EXTRA kunstdiner op 11 februari   2015

11 februari 2015


DROOMvilla LUX organiseert elke maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en eten samenkomen. Deze maand schuift beeldend kunstenaar Noëlle Koppers aan, samen met kunsthistoricus Wim de Natris. Per gang wordt er van tafel en uitzicht op een kunstwerk gewisseld.
Noëlle Koppers (Heerlen, 1957) woont en werkt in Nijmegen sinds 1979. Na haar opleiding Docent Tekenen/Schilderen/Textiele Werkvormen aan de Hogeschool Nijmegen koos Noëlle voor het zelfstandig kunstenaarschap. Vanaf 1985 werkt ze aan haar schilderijen en tekeningen.
“Momenteel word ik geïnspireerd door spiegelende wateroppervlakken van vijvers en vennen, waardoor een nieuwe serie schilderijen “waterlandschappen” is ontstaan. Het bijzondere is dat de reflectie van licht, schaduwen en kleuren in het water een nieuw surrealistisch landschap creëert met verschillende dieptelagen waarin bladeren, stengels en bloemen in en op het wateroppervlak zweven. De natuur gezien van dichtbij vertaald in een nieuw geschilderde werkelijkheid, waarin ik de juiste balans probeer te vinden tussen abstracte en realistische elementen en de details in de schilderijen tastbaar aanwezig zijn."

Gastvrouw is Doro Krol

Kosten: € 35,00 (4-gangen diner inclusief film/documentaire)
Voor deze bijzondere avond zijn 24 plaatsen beschikbaar.
Reserveren is noodzakelijk: via de kassa van LUX (0900 5894636) of door een mailtje met naam en het aantal personen te sturen naar: dkrol@fo.nl


site (c) martijn meeldijk & galerie de natris