over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands PoĆ«zie Centrum

 contact
over de galerie


In september 1995 opende kunsthistoricus Wim de Natris in de winkelruimte van een voormalige burgersmederij uit 1905 Galerie De Natris. De galerie is gelegen in Nijmeegse wijk Bottendaal, vlak bij het centrum en tien minuten lopen van station Nijmegen C.S.

Het winkel- woonhuis en de daarachterliggende smederij zijn nog vrijwel in de orginele staat bewaard gebleven. De winkelruimte is met zijn open etalage en zijn hoge plafond een zeer geschikte lichte en warme ruimte om diverse vormen van eigentijdse beeldende kunst aan het publiek te laten zien.
In het smederijgedeelte vinden de vernissages plaats.

Galerie De Natris toont uitsluitend solo-exposities van recent werk van professionele kunstenaars. Op die manier komt het werk van de exposanten optimaal tot zijn recht. Per seizoen, dat loopt van september tot met juni, zijn er 6 tot 7 exposities (de expositieduur is zes weken).
In juli en augustus is de galerie gesloten. In die maanden wordt een etalage-expositie ingericht.

Galerie De Natris is geopend op zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Kunstenaars

Galerie De Natris heeft geen vaste kunstenaars, zodat de exposities afwisselend en vaak zeer verschillend van karakter zijn.
Wel zijn een aantal kunstenaars meerdere malen te gast bij de galerie.
Inrichting van de exposities, uitnodigingen en vernissages worden in gezamenlijk overleg verzorgd door de kunstenaar en de galeriehouder.

Handwijzer site

Onder de knop kunstenaars vind je meer informatie over de kunstenaars die vanaf 2005 in Galerie De Natris hebben geƫxposeerd.

Hoe je te voet en met de auto bij Galerie De Natris kunt komen, is te vinden onder de knop contact.

Door op een plaatje te klikken krijg je een groter beeld. Door te klikken op een tekst die in rood verandert krijg je verdere informatie.


site (c) martijn meeldijk & galerie de natris