over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
herman coppus
www.hermancoppus.nl/


nieuwe werken    2016

objecten

30 oktober tot en met 4 december 2016


Herman Coppus (Horst 1955) genoot een degelijke opleiding als docent beeldende vakken aan de Stadsacademie van Maastricht, tegenwoordig de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Docent is hij gebleven, maar daarnaast heeft zich ontwikkeld als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij woont in Ravenstein, waar hij ook zijn atelier heeft, en werkt als docent beeldend vormgeven en kunstgeschiedenis aan het Kandinskycollege in Nijmegen.

Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman Coppus heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd - en doet dat nog zoals op deze expositie te zien is - met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Daarnaast beperkt hij zich niet alleen tot objecten voor binnen, maar schrikt hij er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren.
Dit alles met een uitgesproken, bijna perfectionistische aandacht voor het uitvoeringsaspect in de zorg voor het ambachtelijke.

Zijn werk in deze tentoonstelling in Galerie de Natris laat recente binnenobjecten zoals papierreliëfs en cirkelvormige draadstructuren zien. Enkele daarvan wijken opvallend af van de geometrisch abstracte vormentaal en zijn meer organisch van karakter.
Dat maakt de expositie ook zo spannend omdat hier het moment zichtbaar wordt gemaakt dat Herman Coppus niet van plan lijkt te zijn om door te borduren op de vertrouwde paden van het verleden, maar nog steeds zoekt naar andere mogelijkheden om de oneindige variaties die nog in het verschiet liggen te onderzoeken en in beelden te realiseren.

Op zondag 30 oktober 2016 om 15.00 uur vindt de feestelijke opening plaats met een woord van Wim de Natris, galeriehouder.

De laatste dag van de expositie is zondag 4 december 2016.
site (c) martijn meeldijk & galerie de natris