over de galerie

 exposities/gebeurtenissen

 kunstenaars

 Nederlands Poëzie Centrum

 contact
maerten prins


kunstdiner maandag 18 april in DROOMvilla LUX    2016

18 april 2016Kunst Diner met Maerten Prins maandag 18 april
Expositie Maandag 28 maart tot 9 mei 2016

Beste kunstliefhebber,

DROOMvilla LUX organiseert elke maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en dineren samenkomen. Deze maand schuift fotograaf Maerten Prins aan, samen met kunsthistoricus Wim de Natris. Per gang wordt er van tafel en uitzicht op een foto gewisseld. Gastvrouw is Doro Krol.

Maerten Prins (Eerbeek, 1961) fotografeert al zo lang als hij zich kan herinneren. Fotografie geeft hem de mogelijkheid om zichtbaar te maken wat anders verscholen blijft in de stroom van visuele indrukken. In vlakken, lijnen, kleuren en schaduwen ziet hij schoonheid en ritme. De drie-dimensionele werkelijkheid brengt hij het liefst terug tot een geometrische twee-dimensionele compositie van kleuren en vlakken. Het is een afbeelding van de door de mens gecreëerde werkelijkheid, maar niet altijd meer als zodanig herkenbaar. De foto’s die in Lux en Droomvilla Lux te zien zijn, tonen de werkelijkheid, maar dan wel een specifieke uitsnede of een detail. Zijn werk balanceert daarmee tussen realistisch en abstract. Het zijn foto’s waar je graag naar kijkt en lang naar kunt blijven kijken. De toeschouwer ziet voor een ogenblik de wereld door de ogen van de fotograaf.

Aanvang: 18:30 uur
Prijs KunstDiner: € 35,00 (4-gangendiner inclusief film/documentaire)
Reserveren: Stuur tijdig een mail naar dkrol@fo.nl
Locatie: DROOMvilla LUX, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen

Expositie is te zien in LUX en DROOMvilla LUX van 28 maart tot en met 9 mei.site (c) martijn meeldijk & galerie de natris